Tillbaka

Välkommen till Sippolas kennel

Start
Aktuellt
DW 1960-2012
  - Enno vom Zerling
  - Viktor von der Buchklinge
  - Sippolas Ila
  - Sippolas Kalif
  - Sippolas Kalla
  - Sippolas Lexi

DW > 2013
Vildsvinsjaktprov
Skydd utrustning
Kullar
Fotoalbum
Arkiv
Om oss
Kontakt
Stambok
Äldre nyheter
Reportage Jakt Vapen


S26630/2002  S Viktor vd Buchklinge,e. Chico Wichtel u Pinta v Dunklen Schlag, import,brun hane av tung typ(vikt 28 kg) från södra Tyskland. Uppfödare: Ingmar Klemm
Kom till Sverige vid 7 månaders ålder och träffade på sitt första vildsvin i den svenska skogen helt oplanerat direkt därefter.  Och sedan har det fortsatt. Vi behövde en ny hane efter Blixen och bra hundar var sällsynt. I den mån de fanns var de överanvända eller åtminstone släkten var överanvänd och tillförde inte mycket.Åtvändsgränd.
Få hundar kan mäta sig med Viktor! Legendarisk under sin livstid. Alla rätta egenskaper medfödda. Jagade gris spontant direkt, hägnträning har aldrig varit aktuellt,hägngrisar är fullständigt ointressanta eftersom de inte uppträder normalt enligt Viktor.Han har grisintresset medfött. Mod, skärpa och självständighet är bra ledord när man talar om Viktor. Löser problem när de uppkommer. Inga överslag.Hans far var en bra grisjagande hund som vi träffade i Tyskland.

Viktor von der Buchklinge 1 år
Viktor är en enkel och okomplicerad hund. Lugn och stabil i allt, kan upplevas som sävlig i hemmiljön men är en explosion i skogen.Är kopfhund. Söker aldrig strid med andra hundar, dominant på ett bra sätt och en auktoritet. Hans sätt att visa ledarskap är en förebild och man kan lära sig mycket av att studera hur hundar själva gör om man vill förstå vad ledarskap är.Favoritviltet är vildsvin. Godkänd på Vildsvinsprov.Arbetar alltid klokt. Vidsökt och har lätt för att ta upp. Ställer och spränger, anpassar arbetet helt efter grisen/arna. Orädd utan att vara dumdristig.Läser av viltet snabbt. Viktor har mycket kamplust och triggas av att djuren trilskas och inte bara flyr. Rådjur är inte så intressanta eftersom de lättare flyr. Gris,älg,kronvilt och räv är en roligare utmaning för Viktor. Det är vår tolkning av Viktors arbetssätt eftersom de är vanligast i skjutstatestiken när Vicke varit i farten.
Lätt att samarbeta med och vi har ett respektfullt och fint samarbete tillsammans. Som unghund var han "brötig" och ville jaga utan kontakt men lärde sig ganska snart att det lönar sig att samarbeta.Vi anser att man inte ska ta ifrån unghunden all egen vilja utan de får vara lite brötiga, måste få prova på och lära sig.Tids nog formas glasbiten till en diamant.Skjutits otroligt mycket gris för honom, både på stånd och drev. Bra eftersökshund om han får jobba själv,inte bra i spårlina. Bättre att släppa honom på det skadade djurets löpa, han går alltid i kapp och avfångar eller ställer de stora tills vi kan komma och avsluta.Pålitlig som gift i de lägena.Viktor har allt man kan önska utom spermier. Skadad många gånger av gris och en gång kom snittet över familjelyckan och därmed var avelsarbetet över. Har en kull, 7 st(I-kullen). 3 av dem godkända på vildsvinsprov. Ilex,Ilves och Ila.
Viktor har varit frisk under livet.Många skador av gris genom åren har satt sina spår förstås. Fått ett öra sönderbitet så han hör inte bra på det örat. Finns nästan ingen del av kroppen som inte har fått stryk, men Viktor har aldrig tappat lusten för att jaga gris trots det. Dog av ålder 14,5 år gammal. Tack för allt du gav,Viktor!
Viktors prov.
JP,12mån, 3-8-2-2-6-8-8-8=85,3 pris,
Ukl,Revinge,18 mån 3-8-4-3-8-8-7-8-6=55,
Ukl,Trolle-ljungby,18 mån,6-8-5-5-8-8-6-8-3=57.
Godkänd vildsvinsprov (se fliken vildsvinsjaktprov)
Hd-A,Ed-0
Viktors stamtavla http://extrasida.se/upload/322460690.pdf
 
2024 © Sippolas kennel